Електронски факултет у Нишу, Универзитет у Нишу
Рачунарско-информациони Центар

Eduroam na Elektronskom fakultetu

Коришћењем свог бежичног уређаја (лаптоп, смарт мобилни телефон, ПДА, итд.) можете приступити Интернету са било које едуроам приступне тачке у оквиру АМРЕС-а, или са приступних тачака широм Европе и света.

Опширније...

Телеком ради на откањању квара

Радници Телекома тренутно раде на замени оптичког кабла од техничких факултета до Бановине. Очекујемо нормализацију интернет саобраћаја у току дана.

Прекид рада интернета

Дошло је до прекида рада интернета због нестанка електричне енергије на Грађевинском факултету, преко ког иде наша веза ка иностранству.

Прекид интернета због ниских температура (други део)

Због истих разлога као и јуче, дошло је до прекида у раду интерет мреже факултета. Очекујемо успостављање норамлних функција са порастом температуре. :Д

Delimican prekid u radu interneta

Због радова на АМРЕС мрежи долази до прекида у раду интернета код неких од корисника на мрежи. Хвала на разумевању. Ваш РЦ

Прекид интернета због ниских температура

Zbog niskih temperatura došlo je do mržnjenja pasivne mrežne opreme i Banovina je kontaktirala više instance i Telekom kako bi kvar bio što pre otklonjen. Dakle , trenutno ne možemo učiniti ništa osim da čekamo razrešenje situacije .

Nestanak struje

Из Електродистрибуције Ниш смо добили обавештење да ће Електронски факултет у Нишу бити без електричне енергије у среду, 07. марта 2012. године у периоду од 09:00 до 12:00 сати због радова у трафо станици.

Проблеми у раду интернет везе


Поштовани,

Као што смо Вас већ и обавештавали, у претходних неколико дана су се на примарном линку АМРЕС мреже према ГЕАНТ мрежи и интернету интензивирале неуобичајене сметње које доводе до краткотрајних прекида у функционисању овог линка.  У циљу откривања ових неуобичајених и спорадичних сметњи, ГЕАНТ и АМРЕС НОЦ су вршили детаљна тестирања на траси линка. На основу резултата тестирања је утврђено да је узрок проблема неправилност у раду транспортне мреже унутар Сервис провајдера од кога је закупљен линк на траси Београд - Будимпешта. Поменути Сервис провајдер ради на отклањању узрока проблема унутар своје мрежа, али још увек немамо информације о времену када можемо очекивати коначно решење проблема.

Уназад неколико дана, у периодима високе учесталости сметњи на примарном линку, сав саобраћај према ГЕАНТ мрежи и интернету је био преусмерен на секундарни линк и тако ће и остати у наредном периоду, све док сметње на примарном линку не буду уклоњене. Када будемо имали више информација о времену када се очекује коначно решење проблема, ми  ћемо Вас обавестити.

Хвала на разумевању.Прекиди рада у фебруару

Желимо да Вас обавестимо да ће у периоду од петка 24.02.2012. у 20 часова до понедељка 27.02.2012. у 7 часова у централном чворишту Академске Мреже Републике Србије у РЦУБ-у бити извођени радови на реконструкцији електричних инсталација. С обзиром на тип и обим радова, могући су вишечасовни прекиди у раду АМРЕС мреже.

Поткатегорије